Lær mere om printkort, stencils og rammer

22107902833_e2abd880ac_bPrintkort, som også kaldes printplader, bruges mange forskellige steder i industrien. Man kan f.eks. finde dette produkt i brug i vindmølleindustrien, men også i den spændende rumindustri og inden for den mere almindelige elektronikbranche. Printplader bruges til mange forskellige løsninger, som kan være meget forskellig i deres kompleksitet. Nogle printplader bruge til meget enkelte løsninger, hvor andre bruges til meget komplekse løsninger. Hvis man som virksomhed har brug for en printplade, skal man tage kontakt til et firma, som er specialiseret i netop dette. I samarbejde med dem, kan man lave den helt rette printplade. Besøg f.eks. http://www.elprint.dk/Stenciler-og-rammer hvis du vil læse mere om muligheden for at lave en skræddersyet løsning.

Printkort

Printkort findes i flere forskellige typer, som betyder, at man kan finde et printkort, der passer til ens eget behov. På den måde er der mulighed for at gå ind og lave en skræddersyet løsning til det enkelte produkt. Det kan nemlig være meget forskelligt, hvad den enkelte kunde, har brug for. Der findes de helt gængse kort, som passer til de fleste behov. Et sådant printkort er f.eks. rigid print, af typen FR4. Et mere specialiseret kort er i aluminium print, som har den egenskab, at det har en høj varmeledningsevne. Dette kan være afgørende i nogle tilfælde. Der findes også typen HDI print, som er et mere avanceret kort med såkaldte blinde- og buriedvias. I nogle tilfælde vil dette kort være ideelt.

Der findes desuden de mere fleksible kort, som er fleksible i forhold til printet. Disse bruges ofte, men kan dog være i den dyre ende af prisskalaen. Hvis man vil have et billigere alternativ kan man f.eks. købe den udgave, der hedder rigid soft. Dette er et billigere alternativ til det fleksible printkort. Et andet billigere alternativ er et vridningselement. Når du skal have lavet en løsning, kan du med fordel finde et sted, der benytter sig af et mix princip. Dette princip betyder at man kan bruge flere forskellige typer af printkort på et panel. På den måde udnytter man panelet bedst muligt.

Stencils og rammer

Printkortet er det første du skal bestille i processen. Når du har fået bestilt det eller de rigtige printkort, som passer lige præcis til dit produkt, skal du sandsynligvis også have en stencil. Her på skal komponenterne nemlig monteres. Når du skal have et printkort, skal man ofte også have stencils og rammer. Det er altså fordelagtigt at vælge et sted, som kan lave en samlet løsning med disse tre ting. Fordelen ved at bestille det hele et sted er, at man sikre sig at løsningen bliver helt rigtig. Man får samtidig muligheden for at få vejledning til hvad der er den bedste løsning.

Stencils kaldes også pastaplader og bliver ofte produceret i Kina. Pladerne laves i stål og kan variere i tykkelsen alt efter hvad man har brug for. Priserne varierer ligeledes. Når pladerne er blevet produceret bliver de elektropoleret. Det er en proces, som bruges til at fjerne urenheder, men samtidig gør processen også hullerne i pladen mere jævne. Dette er specielt vigtigt ved de mere fine komponenter.

Når du har fået en printplade og en stencil, skal du nok også have en ramme. Disse rammer bruges til at spænde stencils op og er vigtige i mange sammenhænge. Typisk kan man få rammerne i tre forskellige udformninger alt efter hvad man har behov for. Man kan f.eks. få en ramme, som bruger trykluft og dermed sikrer en hurtig og ensartet opspænding af stencils. En billigere udgave findes også, hvor der ikke bruges trykluft. På den måde er der flere muligheder.